В Деня на народните будители, 1 ноември, ще се състои традиционната

...
В Деня на народните будители, 1 ноември, ще се състои традиционната
Коментари Харесай

Националният флаг ще бъде издигнат пред Президентството по случай Деня на народните будители

В Деня на националните будители, 1 ноември, ще се състои обичайна гала по издигане на националния байрак пред постройката на президентската институция.

От 9.30 часа държавният глава и висш главнокомандващ на Въоръжените сили ще одобри почетния строй на Националната гвардейска част.

След края на церемонията, в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 от 9.50 часа, президентът ще насочи одобрение по случай Деня на националните будители. 

В 11.00 часа държавният глава ще се включи в Тържественото заседание на Българската академия на науките по случай празника, което ще се състои в зала „ Проф. Марин Дринов “ (ул. „ 15-ти ноември “ № 1). Академичното честване е отдадено на 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на „ История славянобългарска “ и е кулминационна точка на  националните празнувания на двете значими годишнини, които се организират под патронажа на президента.

В постройката на Българска академия на науките президентът ще прегледа и изложени преписи на История славянобългарска, част от Научния списък на Академията, оповестиха от прессекретариата на президента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР